zaterdag 9 juli 2016

Viktor, een verlamde, majesteuze herder

U kunt Viktor financieel adopteren.

Stichting Esperanza Hoop voor Honden te Bolsward
NL13 TRIO 0198487509
Giften zijn aftrekbaar (ANBI-status) 
Viktor is aan de achterzijde verlamd en is incontinent. Grote kans dat men hem in Nederland zou laten inslapen. In Cluj, de hoofdstad van Transsylvanië in Roemenië heeft hij bij Monique nog een hondwaardig leven.
Viktor, een ongelofelijke lieve Duitse herder van 9 a 10 jaar. Hij is 2 ½ jaar geleden op straat gevonden in een arme wijk. De mensen daar wilden hem doodschieten omdat hij niet voldeed als hond. Of ze dat echt wilden doen, weten we niet, maar het was duidelijk dat ze van hem af wilden. Hij was erg slecht aan toe, vermagerd, zat onder de olie en liep heel slecht.
Het bleek dat hij veel problemen had met zijn ruggenwervel  en heupen, waardoor hij liep alsof hij dronken was. Sinds vorig jaar september kan hij niet meer lopen en onder tussen is hij ook incontinent geworden. Maar ondanks dit alles, is hij nog steeds een vrolijke hond, die graag wil door leven en met wat hulp van ons lukt dat ook goed.
Je begrijpt vast wel, dat Viktor veel verzorging nodig heeft en dit betekent ook de nodige kosten. Denk alleen al aan zijn medicijnen, speciaal dieetvoer en zijn luiers en onderleggers.

 


Monique Muis heeft samen met haap partner en zuster de stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenie. Deze stichting zet zich geheel in (donaties verkrijgen, transporten met voer en spullen uit Nederland naar Cluj,etc.) voor de regionale dierenwelzijnsorganisatie NUCA. Bij NUCA zit Monique ook in het bestuur. NUCA komt op voor dieren en dierenrechten, organiseert sterilisatiecampagnes op het plattelnad van Transsylvanië, helpt aangereden, gewonde dieren, etc.Als honden na een sterilisatiecampagne beter niet terug kunnen naar het baasje, dan neemt NUCA die op. NUCA werkt niet met een shelter, maar met 23 opvanggezinnen. Monique neemt vaak de moeilijkste gevallen op, zoals ViktorHierbij twee filmpjes van Viktor. Eén waarbij Monique hem in de tuin uitlaat, zij tilt zijn achterlichaam op, zodat hij met zijn voorpoten kan lopen en één waarbij zij met hem speelt, hem activeert met koekjes. Helaas verdraagt Viktor geen rolstoel, zoals andere honden dat bij Monique vaak wel doen.

Kijk op het filmpje hoe hij nog kan genieten van het spel met de snacks


 
Verdere foto's
 
 
Hier ligt Viktor in de auto met draagtuigje, luier en loopplank
  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten